Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi trijumf u karijeri: Francuz pobednik neverovatne trke u Mađarskoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 18:33

Okon najbrži na Hungaroringu

Uzbudljiva trka za Veliku nagradu Mađarske okončana je pobedom Estebana Okona, vozača Alpina, koji je ispisao istoriju prvim trijumfom kako u ličnoj biografiji, tako i generalno za tim. Spektakl na Hugaroringu već na početku je obeležio incident u režiji Valterija Botasa koji je izleteo sa staze u prvom krugu istovremeno izbacivši sa staze Landa Norisa i Maksa Ferstapena. Pri karambolu koji je izazvao vozač Mercedesa profitirao je njegov timski kolega Luis Hamilton dodatno uvećavši prednost stečenu pol pozicijom, ali ga je pogrešna odluka pri izboru pneumatika i kasniji odlazak u boks koštao pada na začelje karavana.

Splet okolnosti uticao je da se u trci za čelo nađu Okon, Alonso i Fetel kojima se uprkos pehu u završnici priključio i Hamilton, a najbrži na stazi u Mađarskoj na kraju je bio francuski vozač upisavši prvi tijumf na svojoj 78. trci. Sa skoro dve sekunde zaostatka u odnosu na pobednika, trku je kao drugoplasirani završio Sebastijan Fetel, dok je iza vozača Aston Martina poslednje mesto na podijumu obezbedio Luis Hamilton, branilac titule.

Izabrane vesti

Britanski vozač, iako nije uspeo da ostvari jubilarnu 100. pobedu, trećim mestom je uspeo da preuzme čeonu poziciju u generalnom plasmanu i sa 192 boda ode na letnju pauzu. Nastavak šampionata Hamilton će dočekati sa šest bodova više od Ferstapena, a naredna trka na programu je 29. avgusta u Belgiji.


tagovi

Formula 1Velika nagrada Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara